LYS 2010 Başvuruları Başladı

7 Tem 2010

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan 1 milyon 233 bin 580 üniversite adayının katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular bugün başladı. LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarında okumak isteyen adayların, YGS'ye ek olarak LYS'lerden gerekli olanlara da girmeleri gerekiyor.

LYS'ye katılma hakkı kazanan adaylar, beş ayrı kategoride yapılacakLYS'den hangilerine gireceklerine karar verdikten sonra LYS ücretini T.C. Ziraat Bankası, T. Vakıflar Bankası, T. Halk Bankası, Akbank ve T. Garanti Bankası şubelerine yatırabilecek. Adayların, katılacakları her bir LYS için 20 TL ödemesi gerekiyor.

Adaylar, sınav ücretini ödedikten sonra, başvurularını bireysel olarakinternetten veya başvuru merkezi olarak belirlenen okul müdürlüklerinden yapabilecek. İnternet konusunda deneyimli olmayan adayların, başvurularını başvuru merkezlerinden yapmaları öneriliyor.

Başvuru süresi 14 Mayıs Cuma günü sona erecek. LYS'ye başvuru süresi uzatılmayacak.

SINAV MERKEZİ 81 İL

LYS, YGS'den farklı olarak 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılacak. YGS, 159 il ve ilçe merkezi ile Lefkoşa'da yapılmıştı.

LYS'ye katılacak adaylar, 81 il arasından sınava girmek istedikleri yeri tercih edebilecekler. Adaylar en fazla 2 il tercih edebilecek. SınavaAnkara, İstanbul ve İzmir'de katılmak isteyen adaylar, bu illerin yanısıra bölge tercihi yapacak.

Adaylar, katılmak istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girmek zorunda olacak.

LYS Nasıl Yapılacak, LYS SINAV Tarihleri
LYS Puanları Nasıl Hesaplanacak
YGS sonuçlarına göre herhangi bir puan türünden en az 180 puan alan adayların başvurabileceği 2010 Lisans Yerleştirme Sınavlarına Başvuru işlemlerinde izlenecek yol, LYS'ye girme isteği değişikliğinde adayların izleyeceği yol, 2010 LYS Başvuru Merkezleri ve Başvuru işlemlerinin yapılacağı sayfalara aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder